Kako pripremiti riblju juhu tako da ispadne bogata i prozirna: kulinarski trikovi

Priprema ribljeg brudeta mnogim se domaćicama, pogotovo onima koje tek počinju kuhati, čini kao prezahtjevan zadatak.

Kako biste bili sigurni da vaša juha ima bogat okus i nije mutna, slijedite pravila koja je navela stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Kako pravilno kuhati riblju juhu

Za pripremu riblje juhe možete koristiti bilo koji dio ribe, uključujući hrbat, rep i glavu – to je tajna bogatstva jela.

Domaćice pripremaju brudet i na samoj ribi, koja se izreže na komade i odstrani sav višak masnoće.

Važna napomena: komadi bi trebali biti srednje veličine; ne preporučuje se previše sitno rezanje trupa – inače će riba tijekom kuhanja izgubiti ukusan oblik i teksturu.

Riba
Fotografija: © Belnovosti

Još jedna suptilnost: glavni sastojak za pripremu juhe mora se preliti hladnom vodom; ne smijete baciti ribu u kipuću vodu.

Na kraju, ne zaboravite da juhu morate kuhati na laganoj vatri i bez poklopca – to je jedini način da se postigne prozirnost.

Ranije smo vam rekli kako napraviti ukusne kolače od sira.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki