Priprema ribljeg brudeta mnogim se domaćicama, pogotovo onima koje tek počinju kuhati, čini kao prezahtjevan zadatak.
Kako biste bili sigurni da vaša juha ima bogat okus i nije mutna, slijedite pravila koja je navela stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.
Kako pravilno kuhati riblju juhu
Za pripremu riblje juhe možete koristiti bilo koji dio ribe, uključujući hrbat, rep i glavu – to je tajna bogatstva jela.
Domaćice pripremaju brudet i na samoj ribi, koja se izreže na komade i odstrani sav višak masnoće.
Važna napomena: komadi bi trebali biti srednje veličine; ne preporučuje se previše sitno rezanje trupa – inače će riba tijekom kuhanja izgubiti ukusan oblik i teksturu.
Još jedna suptilnost: glavni sastojak za pripremu juhe mora se preliti hladnom vodom; ne smijete baciti ribu u kipuću vodu.
Na kraju, ne zaboravite da juhu morate kuhati na laganoj vatri i bez poklopca – to je jedini način da se postigne prozirnost.
Ranije smo vam rekli kako napraviti ukusne kolače od sira.