Sada je idealno vrijeme da nadoknadite nastali manjak vitamina i hranjivih tvari.
Najpovoljniji i najzdraviji proizvodi će doći u pomoć.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti, napominje da je ponekad vrijedno isprobati najneočekivanije kombinacije okusa.
Kako napraviti salatu od koprive i jaja
Proizvodi
– hrpa svježe koprive;
– tri kuhana jaja;
– režanj češnjaka;
– pola vezice peršina;
– nekoliko žlica kiselog vrhnja i sol.
Način kuhanja
Odmah je vrijedno napomenuti da koprivu treba sakupljati na ekološki prihvatljivom mjestu. Unaprijed zaštitite kožu ruku. Nakon što ste sakupili našu komponentu povrća za salatu, odmah je potrebno staviti u zdjelu vruće vode na nekoliko minuta.
Zatim koprive ocijedite u cjedilu. Operite peršin. Obje vrste zelja treba osušiti i usitniti nožem. Samljeti i jaja.
Sastojke stavite u zdjelu, posolite i dodajte kiselo vrhnje.
Zdrava i ukusna salata je spremna za degustaciju.
Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati kotlete od leće i kupusa.