Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti salatu od jaja i koprive: ukusno i zdravo – vrijedan izbor

Sada je idealno vrijeme da nadoknadite nastali manjak vitamina i hranjivih tvari.

Najpovoljniji i najzdraviji proizvodi će doći u pomoć.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja mrežne publikacije BelNovosti, napominje da je ponekad vrijedno isprobati najneočekivanije kombinacije okusa.

Kako napraviti salatu od koprive i jaja

Proizvodi

– hrpa svježe koprive;
– tri kuhana jaja;
– režanj češnjaka;
– pola vezice peršina;
– nekoliko žlica kiselog vrhnja i sol.

Način kuhanja

Odmah je vrijedno napomenuti da koprivu treba sakupljati na ekološki prihvatljivom mjestu. Unaprijed zaštitite kožu ruku. Nakon što ste sakupili našu komponentu povrća za salatu, odmah je potrebno staviti u zdjelu vruće vode na nekoliko minuta.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim koprive ocijedite u cjedilu. Operite peršin. Obje vrste zelja treba osušiti i usitniti nožem. Samljeti i jaja.

Sastojke stavite u zdjelu, posolite i dodajte kiselo vrhnje.

Zdrava i ukusna salata je spremna za degustaciju.

Ranije smo razgovarali o tome kako kuhati kotlete od leće i kupusa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version