Danas je imperativ uključiti jela sa svježim povrćem u svoju prehranu.
Odsutnost toplinske obrade pomoći će u očuvanju svih vitamina i minerala u proizvodima.
Stručnjak u području kuhanja i pripreme hrane mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova savjetuje da obratite pozornost na jednu jednostavnu i ukusnu verziju jela.
Kako pripremiti salatu “Proleterska”?
Popis namirnica
– 500 grama kupusa;
– veliki luk za salatu;
– tri krastavca srednje veličine;
– hrpa bilo kojeg zelenila;
– tri žlice majoneze ili punomasnog vrhnja;
– sol.
Proces kuhanja
Prvo operite i osušite sve potrebne sastojke. Kupus je bolje sitnije nasjeckati da bude mekši i ukusniji.
Uzmite luk za salatu i nasjeckajte ga.
Krastavce treba nasjeckati na kockice. Sastojke sjediniti i posoliti.
Preostaje samo dodati začinsko bilje i majonezu prije posluživanja. Umjesto umaka po želji možete koristiti prirodni jogurt ili punomasno vrhnje.
Ranije smo pričali o tome kako skuhati ukusan prženi krumpir.