Kako pripremiti slatke tikvice za zimu: okusit će ananas

Tikvice se često koriste za pripremu raznih izdašnih jela, poput predjela i salata. Također se mariniraju s paprom, češnjakom i aromatičnim biljem.

U isto vrijeme, kako kaže chef Yulia Arkhipova, stručnjak za online izdanje BelNovosti, ovo povrće je također pogodno za deserte.

Na primjer, ako narežete tikvicu i pomiješate je s komadićima ananasa iz konzerve, nećete osjetiti razliku između povrća i voća.

Prvi korak je 0,5 kg tikvica oguliti, odstraniti unutrašnjost i narezati na komadiće – ako je tikvica mala, možete je narezati na kolutove.

Zatim počnite s pripremom sirupa – 400 g soka od konzerviranog ananasa ulijte u lonac i stavite na srednju vatru, zatim dodajte 1 šalicu šećera i 200 g vanilin šećera.

Tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Priprema sirupa traje oko 5-7 minuta, potrebno ga je povremeno promiješati.

Nakon navedenog vremena stavite tikvice u tepsiju. Nakon 7 minuta kuhanja rasporedite tikvice i 600 g ananasa iz konzerve u prethodno sterilizirane staklenke.

Napunite ih sirupom. Staklenke zatvorite, preokrenite i pričekajte da se potpuno ohlade. Nakon otprilike tjedan dana konzervirana hrana bit će spremna za konzumaciju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki