Mnoge žene, kada posjećuju restoran, često naručuju Olivier samo kako bi otkrile njegove tajne i suptilnosti.
Čak iu posjetu, domaćice isprobavaju jela svojih “konkurenata” kako bi ih usporedile s njihovom salatom.
To je zato što se ovo jelo smatra jednim od najvažnijih za našu kuhinju, istaknula je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.
Koje su glavne tajne standardnog Oliviera?
Manje krumpira, više jaja
Važno je zapamtiti da krumpir čini salatu težom i gušćom. Da, brže ćete utažiti glad, ali to nije prioritet salate.
Stoga pažljivo uvodimo krumpir. Ali zahvaljujući jajima, Olivier dobiva prozračnost.
Rezanje
Ovo je, naravno, energetski intenzivan proces, ali vrijedi ga proći: sve sastojke jednako samljeti. Zahvaljujući tome, kvaliteta okusa se značajno povećava.
Majoneza
Od mnogih možete čuti da je vrijeme da se odreknete majoneze: previše je štetna i ima puno kalorija. Ali morate shvatiti da u Olivier ne ide mnogo majoneze.
Ali okus ovog umaka važna je komponenta standardnog Oliviera.
Ranije smo govorili o tome što možete dodati kada kuhate krumpir.