Kako pripremiti taj isti “gorloder”: tajna je u pravim omjerima

Ako do sada niste morali pripremati “gorloder”, ugodno ćete se iznenaditi koliko ga je lako napraviti.

U principu, sastojci za ovaj međuobrok su približno isti u svim receptima, ali glavni kulinarski trik je pronaći idealan omjer svih proizvoda.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, rekla nam je što učiniti kako bismo bili sigurni da je rezultat upravo ono što vam je potrebno.

Dakle, prijeđimo na popis sastojaka. Trebat će vam:

  • 3-3,5 kg rajčice;
  • 400-500 g hrena;
  • 3 kom. feferon;
  • 3 glavice češnjaka (velike);
  • 3-4 žlice soli.

Za bolje skladištenje proizvoda, iskusne domaćice savjetuju dodavanje jedne smrvljene tablete aspirina u staklenku od tri litre.

rajčice
Fotografija: © Belnovosti

Prije svega pripremite povrće: operite i ogulite hren, češnjak i papar. Rajčice narežite na nekoliko dijelova tako da mogu lako proći kroz mlin za meso ili blender.

Nakon toga sve sastojke trebate pretvoriti u homogenu masu (zapamtite kako to učiniti – pomoću mljevenja mesa ili blendera).

Smjesu promiješajte i posolite – počnite s tri žlice pa kušajte i po potrebi dodajte još.

Važno: uzorak uzimajte samo čistom žlicom, inače će se vrlo brzo pokvariti, a nikakvi aspirini neće pomoći.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki