Kako pripremiti trešnje za zimu: odličan recept – džem-žele “Jedi pamet”

Ako želite uživati ​​u čarobnom okusu trešanja u zimskoj sezoni, vrijeme je da se opskrbite receptom za ukusan i aromatičan pripravak od ove bobice.

Kako napraviti džem-žele od trešanja, koji se sa sigurnošću može nazvati “Jedi svoj um”, ispričala je stručnjakinja mrežnog izdanja BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova.

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • 1 kg svježih višanja,
  • 700 g šećera,
  • 100 ml hladne kuhane vode,
  • 25 g želatine.

Bobice je potrebno temeljito oprati, odstraniti sjemenke i prebaciti u duboku zdjelu.

Trešnja
Fotografija: © Belnovosti

Nakon toga pospite trešnje šećerom i ostavite u ovom obliku 5-8 sati dok se ne namoče.

Kad dođe vrijeme, želatinu otopite u vodi i stavite višnje na štednjak da prokuhaju. Kad bobice zakuhaju, smanjite vatru i kuhajte oko 10 minuta, ne zaboravite skinuti pjenu.

Sada je vrijeme da dodate želatinu i dobro izmiješate budući pripravak.

Kad je džem-žele gotov, ulijte ga u čiste i prethodno sterilizirane staklenke, a zatim zatvorite navojnim čepovima ili zarolajte.

Staklenke treba preokrenuti, zamotati i pričekati da se ohlade, a potom premjestiti u hladnjak ili podrum.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki