Kako pripremiti ukiseljene krastavce za zimu: po ukusu, kao iz bačve

Krastavci za zimu prvo su predjelo za stol. Češće se sole i često kisele. Postoji recept za čuvanje krastavaca u bačvama, ali ne mogu ga svi priuštiti.

Postoji recept koji će vam pomoći da pripremite gotovo iste krastavce za zimu, samo bez bačve, pa čak i bez octa.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla je kako napraviti kisele krastavce za zimu.

Potreban:

  • krastavci – 3 kg;
  • hren – 1 list po staklenci;
  • lišće ribiza – 2 kom. na staklenku;
  • kopar (kišobrani) – 1-2 grančice;
  • češnjak – 1-2 režnja;
  • crni papar – 0,5 žličice;
  • crni papar u zrnu – 0,5 žličice;
  • lovorov list – 2 kom .;
  • voda – 2 l;
  • sol – 100 gr.

Kako kuhati

1. Operite staklenku, pa u nju stavite listove hrena, ribiza, kopra, paprike i lovora te češnjak.

2. Zatim u teglu staviti krastavce do grla. Prvo ih je potrebno natopiti u hladnoj vodi 3 sata.

Zalasci sunca
Fotografija: © Belnovosti

3. Napunite šerpu vodom, posolite, miješajte dok se potpuno ne otopi, zatim krastavce prelijte salamurom skoro do samog vrha, prekrijte gazom i ostavite 2-3 dana na sobnoj temperaturi.

4. Zatim ulijte rasol u lonac, zakuhajte i kuhajte 3 minute.

5. Vrućom salamurom prelijte krastavce, zašrafite poklopce, preokrenite i kad se ohlade odložite na čuvanje.

Za mjesec i pol dana krastavci će biti potpuno spremni. Dobar tek!

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki