Šampinjoni se svrstavaju u gljive koje su više puta pomogle domaćicama u pripremi zalogaja.
Uz minimalnu količinu sastojaka i truda često možete poslužiti vrlo pristojno jelo.
Stoga kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji BelNovosti u području kuhanja i kuhanja, preporučuje da obratite pozornost na jedan vrijedan recept.
Kako napraviti izvrsne marinirane šampinjone?
Popis komponenti
– kilogram malih šampinjona;
– 150 ml jabučnog octa (može se zamijeniti običnim, ali tada će 100 ml biti dovoljno);
– 100 ml biljnog ulja (rafinirano);
– žlica šećera i soli;
– pola male žlice bibera (najbolje graška);
– 6 češnja češnjaka i 6 komada lovorovog lista;
– jedna čili papričica.
Način kuhanja
Šampinjone je u tom slučaju bolje ne guliti, već ih dobro oprati. Stavite sve komponente marinade u posudu. Papriku možete ostaviti cijelu, ali češnjak stavite kroz prešu.
Zatim dodajte gljive i uključite vatru. Koristite poklopac i kuhajte jelo na jakoj vatri pet minuta. Ugasite vatru i posudu prebacite na hladno mjesto.
Nakon što se marinada ohladi, možete početi s degustacijom.
Ranije smo razgovarali o razlozima zašto ne možete kuhati sočne mesne okruglice.