Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti ukusnu salatu od kiselice i kupusa: provjereni recept – zdravo jelo

Mnogi ljudi ne znaju da se kiseljak može koristiti ne samo za pripremu juha.

Ovaj proizvod može biti izvrstan sastojak za salatu.

U ovom slučaju moći ćete u potpunosti cijeniti njegov svijetli okus, a tijelo će dobiti maksimalnu korist, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Kako pripremiti ukusnu salatu od kiselice i kupusa?

Popis sastojaka

– hrpa kiselice;
– 200-300 grama kupusa (po mogućnosti svježeg);
– malo bilo kakvog zelenila;
– pola limuna;
– sol, začini, nerafinirano biljno ulje.

Način kuhanja

Najprije ćete morati oprati kiselicu i dobro je osušiti. Bolje je učiniti isto sa zelenilom. Zatim uzmite mladi kupus i nasjeckajte ga.

Fotografija: © Belnovosti

Najbolje je odabrati oblik tankih traka.

Na isti način sameljite kiselicu. Ostaje još samo nasjeckati zelje nožem i staviti sve sastojke u posudu za miješanje.

Zatim pomiješajte limunov sok s uljem i začinima. Salatu prvo malo posolite, a zatim je prelijte dresingom.

Ranije smo razgovarali o tome kako poboljšati okus knedli prilikom kuhanja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version