Mrkva se lako može smatrati jednim od najzdravijih i najjeftinijih povrća, pa je vrijedno naučiti kuhati ukusna jela od nje.
Kako biste u potpunosti uživali u okusu mrkve, vrijedi je pripremiti u obliku salate.
S pravim pristupom i pravim odabirom sastojaka možete pripremiti jelo restoranske kvalitete, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju BelNovosti u području kuhanja.
Kako napraviti originalnu salatu od mrkve
Popis sastojaka
– 1-2 mrkve;
– par stabljika celera;
– šaka oraha;
– pola limuna;
– režanj češnjaka;
– pola jabuke;
– malo senfa, nerafinirano maslinovo ulje, jabučni ocat, hren i sol sa šećerom;
– nekoliko grančica kopra.
Proces kuhanja
Mrkvu ogulite, operite, osušite i nasjeckajte na ribež. Bilo koji oblik je dovoljan. Zatim ulijte malu količinu jabučnog octa, promiješajte, lagano gnječite i pričekajte 15 minuta.
Nožem usitnite celer i češnjak. Nasjeckajte kopar. Jabuke ogulite, narežite na kockice i malo poprskajte limunovim sokom.
Samljeti orahe na bilo koji prikladan način.
Stavite mrkvu, jabuke, češnjak i celer u zdjelu. Pomiješajte limunov sok, ulje, senf, hren, sol i šećer.
Preljev salate. Na vrh stavite orahe i kopar.
Ranije smo razgovarali o tome kako banalnu heljdu učiniti originalnijom.