Visokokvalitetni recept za pristojno tijesto bit će koristan svakoj domaćici, jer je ova vrsta jela uvijek tražena i neće proći nezapaženo u obitelji.
Tijesto vam omogućuje stvaranje pravih kulinarskih remek-djela.
Stoga je vrijedno pronaći recept koji se sa sigurnošću može nazvati univerzalnim, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.
Kako napraviti univerzalno tijesto
Popis sastojaka
– pola čaše mlijeka;
– oko 70 grama brašna;
– prstohvat soli;
– jedno kokošje jaje.
Redoslijed kuhanja
Prvo treba odvojiti jaje i staviti bjelanjak na neko vrijeme u hladnjak. Dodamo žumanjak navedenom volumenu mlijeka i počnemo dovoditi masu u homogeno stanje.
Do tada bi protein trebao imati vremena da se ohladi. Potrebno ga je lagano umutiti s malo soli.
Zatim se proteinska masa kombinira s pšeničnim brašnom. Mora se paziti da se postigne maksimalna ujednačenost. Ostalo je još samo pomiješati ovu masu sa žumancima i mlijekom.
Ranije smo govorili o tome kako napraviti salatu od mrkve.