Zagreba Lajfhaki

Kako pripremiti univerzalno tijesto: jednostavan recept – napomena za domaćice

Visokokvalitetni recept za pristojno tijesto bit će koristan svakoj domaćici, jer je ova vrsta jela uvijek tražena i neće proći nezapaženo u obitelji.

Tijesto vam omogućuje stvaranje pravih kulinarskih remek-djela.

Stoga je vrijedno pronaći recept koji se sa sigurnošću može nazvati univerzalnim, kaže kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u mrežnoj publikaciji BelNovosti.

Kako napraviti univerzalno tijesto

Popis sastojaka

– pola čaše mlijeka;
– oko 70 grama brašna;
– prstohvat soli;
– jedno kokošje jaje.

Redoslijed kuhanja

Prvo treba odvojiti jaje i staviti bjelanjak na neko vrijeme u hladnjak. Dodamo žumanjak navedenom volumenu mlijeka i počnemo dovoditi masu u homogeno stanje.

Fotografija: © Belnovosti

Do tada bi protein trebao imati vremena da se ohladi. Potrebno ga je lagano umutiti s malo soli.

Zatim se proteinska masa kombinira s pšeničnim brašnom. Mora se paziti da se postigne maksimalna ujednačenost. Ostalo je još samo pomiješati ovu masu sa žumancima i mlijekom.

Ranije smo govorili o tome kako napraviti salatu od mrkve.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version