Kako pripremiti vitaminsku salatu od mladog kupusa: korak po korak recept

Kupus je dobar za ljudsko zdravlje u svakom obliku, a posebno svjež. Sadrži vitamine A, B1, B2, C, K, P.

Od kupusa možete pripremiti mnogo različitih jela, ali bolje je salate pripremati od svježeg mladog kupusa.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, ispričala je kako pripremiti jednu takvu salatu.

Potreban:

  • mladi kupus – 350 g;
  • rotkvica – 150 gr;
  • biljno ulje – 2 žlice. l.;
  • soli po ukusu.

Kako kuhati

1. Skinite gornje listove, kupus operite i sitno nasjeckajte.

2. Rotkvice narežite na srednje kocke ili krugove.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

3. Pomiješajte sastojke u zdjelu za salatu, začinite biljnim uljem i dodajte sol i začine po ukusu.

Na kraju salatu možete jednostavno preliti balzamičnim octom. Dodat će ugodnu kiselost.

Promiješajte, po potrebi ohladite u hladnjaku i poslužite.

Ranije smo vam rekli kako kuhati škampe.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki