Voćne salate jedinstvena su prilika da istovremeno unesete veliku količinu vitamina.
Prednost jela je i to što će nam pomoći da se odreknemo slatkiša.
Ako želite pripremiti spektakularno i zdravo jelo, onda kuhajte Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska izdanja mreže BelNovosti, dijeli izvrstan recept.
Kako svoje najdraže obradovati izvrsnom voćnom salatom?
Popis sastojaka
– oko 400 grama naranče;
– par krušaka;
– 2 breskve;
– pola kilograma dinje;
– 3 kivija;
– 2 žlice javorovog sirupa (ili tekućeg meda);
– čaša prirodnog jogurta.
Proces kuhanja
Zapamtite da konačna kvaliteta salate izravno ovisi o proizvodima koje koristite. Što je voće slađe i sočnije, to bolje za salatu.
Dinju odvojiti od kore i nasjeckati. Breskve narežite na ploške. Kruške očistite od kore i sjemenki i narežite na kockice.
Isto radimo i s kivijem.
Naranče je potrebno ne samo oguliti, već i oguliti i izrezati. Stavite sastojke u zdjelu, dodajte javorov sirup i dodajte jogurt.