Zagreba Lajfhaki

Kako pržiti kotlete bez ulja: metoda koja će iznenaditi čak i iskusne kuhare

Prilikom pripreme kotleta mnogi ljudi koriste biljno ulje, dodajući kalorije. Je li stvarno nemoguće pržiti kotlete bez ulja?

Možda se mnogima tako čini, ali postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da kotlete ispečete bez ulja.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.

Ujednačenost je ključ uspjeha

Jedan od načina kuhanja kotleta bez ulja je odabir prave temperature i održavanje ravnomjernosti tijekom procesa prženja.

Tavu je potrebno zagrijati na srednjoj vatri na dovoljnu temperaturu i na nju pažljivo poslagati kotlete.

Fotografija: © Belnovosti

Važno je održavati ovu temperaturu i redovito okretati kotlete kako bi se osiguralo ravnomjerno pečenje.

Kako ga održati sočnim

Kada je riječ o održavanju mesa mekanim i sočnim bez upotrebe ulja, važno je imati na umu da treba dobro odabrati hranu. Meso s visokim sadržajem vlage, poput svinjetine ili piletine, ima smisla.

To će kotletima dati potrebnu sočnost i okus, čak i bez dodavanja masnoće tijekom procesa kuhanja. A ako je meso “suho” i nedovoljno masno, bit će izuzetno teško pržiti kotlete.

Moramo kontrolirati proces

Važno je pratiti proces prženja i izbjegavati pregrijavanje. Jednostavan primjer: ako dopustite pregrijavanje, kotlet će jednostavno početi gorjeti ili se osušiti.

Stoga ova metoda kuhanja može biti prikladna samo za one ljude koji su spremni pomno pratiti proces.

Stvari koje treba zapamtiti

Moguće je pržiti kotlete bez ulja. Ali ovdje vrijedi postaviti pitanje: koja je svrha ovoga? Ako uopće ne želite koristiti ulje, kotlete možete ispeći u pećnici ili ih kuhati na pari. Postoji mnogo alternativnih metoda, tako da u većini slučajeva ima smisla biti racionalan.

Ranije smo vam rekli kako skuhati jaja da ne puknu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version