Ako želite da mast u tavi ispadne ukusna, ne možete bez naših savjeta.
1. Koristite tave s debelim dnom
Za prženje svinjske masti najbolje je koristiti duboku tavu s debelim dnom i neprijanjajućim slojem. Tako će se mast ravnomjerno pržiti i dobiti zlatnu hrskavu koricu.
Ako želite manje pečene i hrskavije komade, dodajte malo ulja u tavu od lijevanog željeza.
2. Pazite na debljinu komada
Salo narežite na debljinu od oko pola centimetra kako bi se slanina dobro ispekla, a da se ne pretvori u čvarke.
3. Kupite mast s mesnim slojem
Za prženje u tavi najprikladnija je bjelkasto-ružičasta mast s mesnim slojevima. Ova svinjska mast je meka i ne sadrži gruba vlakna niti žilice.
4. Pratite vrijeme
U prosjeku, vrijeme prženja svinjske masti je 10 minuta.
Kriške svinjske masti debljine 3-5 mm treba pržiti 5 minuta sa svake strane na srednjoj vatri. Ovo vrijeme je dovoljno da se dobije lijepa i hrskava korica.
Ako sloja mesa nema ili je vrlo tanak, smanjite vrijeme prženja za 2-3 minute.
Ranije smo vam rekli kako sami ukiseliti crvenu ribu za Novu godinu.