Kako pržiti mast tako da se ne pretvori u čvarke, već dobije zlatnu koricu: provjereni savjeti

Ako želite da mast u tavi ispadne ukusna, ne možete bez naših savjeta.

1. Koristite tave s debelim dnom

Za prženje svinjske masti najbolje je koristiti duboku tavu s debelim dnom i neprijanjajućim slojem. Tako će se mast ravnomjerno pržiti i dobiti zlatnu hrskavu koricu.

Ako želite manje pečene i hrskavije komade, dodajte malo ulja u tavu od lijevanog željeza.

Salo
Fotografija: © Belnovosti

2. Pazite na debljinu komada

Salo narežite na debljinu od oko pola centimetra kako bi se slanina dobro ispekla, a da se ne pretvori u čvarke.

3. Kupite mast s mesnim slojem

Za prženje u tavi najprikladnija je bjelkasto-ružičasta mast s mesnim slojevima. Ova svinjska mast je meka i ne sadrži gruba vlakna niti žilice.

4. Pratite vrijeme

U prosjeku, vrijeme prženja svinjske masti je 10 minuta.

Kriške svinjske masti debljine 3-5 mm treba pržiti 5 minuta sa svake strane na srednjoj vatri. Ovo vrijeme je dovoljno da se dobije lijepa i hrskava korica.

Ako sloja mesa nema ili je vrlo tanak, smanjite vrijeme prženja za 2-3 minute.

Ranije smo vam rekli kako sami ukiseliti crvenu ribu za Novu godinu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki