Kako pržiti smrznute kotlete – odmrznuti prije kuhanja ili ne: postoji samo jedan točan odgovor

Smrznuti poluproizvodi izvrsno su rješenje za zaposlene ljude i one koji cijene svoje vrijeme i ne žele ga gubiti na kuhanje, a ni kotleti nisu iznimka na ovom popisu.

Međutim, ne zna svaka domaćica kako pravilno kuhati smrznute kotlete kako bi sačuvala njihov okus i sočnost. Neki ih odmrzavaju prije kuhanja, drugi ih stavljaju u tavu smrznute.

O ispravnoj metodi govorila je stručnjakinja online izdanja BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova.

Kako pržiti smrznute kotlete

Kotlete ne smijete potpuno odmrznuti prije nego što ih popržite u tavi. Umjesto toga, ostavite smrznute pljeskavice na sobnoj temperaturi nekoliko minuta prije kuhanja.

Kad se malo odlede prebaciti ih na vruću površinu tave.

Kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Kuhanje smrznutih poluproizvoda oslanja se na srednju temperaturu – na taj način možete postići ravnomjerno kuhanje sa svih strana.

Kad primijetite zlatno smeđu koricu, u tavu ulijte toliko vode da dosegne otprilike sredinu kotleta. Zahvaljujući ovom triku neće ostati sirovi iznutra i neće izgubiti svoju sočnost.

Usput, ako koristite pećnicu za kuhanje smrznutih kotleta, plan djelovanja je približno isti – zagrijte pećnicu i stavite kotlete unutra; nema potrebe da ih unaprijed odmrzavate.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki