Zagreba Lajfhaki

Kako restorani uvijek uspijevaju skuhati pahuljastu rižu: mnoge domaćice ne znaju ove suptilnosti

Mnoge se domaćice pitaju zašto je riža u restoranima uvijek mrvičasta.

Kako to postižu kuhari restorana objašnjava Yulia Arkhipova, stručnjak za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte klase.

Kako skuhati pahuljastu rižu

Hoće li riža ispasti mrvičasta uvelike ovisi o tehnologiji kuhanja.

Prvo prokuhajte rižu na srednjoj vatri bez poklopca.

Kad voda prokuha do razine riže, pokrijte tavu poklopcem, smanjite vatru i dovedite do spremnosti.

Fotografija: © Belnovosti

Rižu treba kuhati na laganoj vatri da se ne raskuha.

Također možete spriječiti da se riža slijepi tako da u vodu dodate malo suncokretovog ulja.

Prethodno je stručnjak objasnio koje kulinarske pogreške mogu uzrokovati da juha postane štetna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version