Zagreba Lajfhaki

Kako sačuvati zelje svježim bez smrzavanja ili soli: ne znaju svi za ovo

Mnogi vole pripremati zelje kako bi aromatični dodaci glavnim jelima uvijek bili pri ruci.

Bez dodatnih koraka, zelje se izuzetno loše skladišti.

Već nakon nekoliko dana počinje izgledati “umorno” te gubi miris i okus. Stoga najčešće možete čuti da domaćice začinsko bilje soli ili šalju u zamrzivač na skladištenje.

Međutim, kulinarski stručnjak u izdanju mreže BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, otkriva još jedan način dugog čuvanja zelja.

Od čega se sastoji

Prvi korak je kupnja odgovarajućeg zelenila. U početku bi trebao izgledati svježe. Zeleni trebaju imati debele stabljike.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim prelazimo na temeljito pranje aromatičnog bilja.

Zatim prekrijemo stol papirnatim ručnicima i rasporedimo zelje u jednom sloju.

Nakon što se začinsko bilje osuši, potrebno ga je staviti u staklene posude za čuvanje. Prikladne su i plastične posude.

Unatoč činjenici da se metoda čini jednostavnom, njezina je učinkovitost testirana nekoliko puta.

Ranije smo govorili o tome zašto neki kuhari dodaju led u kotlete.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version