Kako se kapelin priprema u najboljim restoranima: pronađen je najukusniji recept

Masni kapelan toliko je ukusna riba da je kuhari mnogih poznatih restorana ne ustručavaju pripremiti.

Pa zašto ne iskoristiti njihov rad? Stručnjak iz izdanja mreže BelNovosti, kuharica Julija Arhipova, govorila je o tome kako je lako i jednostavno pripremiti ovu ribu i na kraju dobiti prekrasno jelo, a da pritom ne skromite.

Prije svega, kapelin je potrebno odmrznuti i oprati. Uklanjanje glave i iznutrica stvar je osobnih preferencija, ali ako se želite približiti restoranskoj kvaliteti, to je obavezno.

Ako u ribi ima ikre, vratite je u trbuh.

Nakon toga pripremljenu ribu stavite u čistu plastičnu vrećicu. U vrećicu dodajte sol, crni papar, majonezu i gotov senf – sve sastojke dodajte po svom ukusu.

Pribor za jelo
Fotografija: © Belnovosti

Protresite vrećicu nekoliko puta, čime temeljito promiješajte ribu i ostavite je da se marinira 30-40 minuta. Vjerujte mi: kombinacija senfa i majoneze može učiniti čuda.

Preostaje samo svaki trup posuti krušnim mrvicama sa svih strana i staviti na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje u pećnici.

Ako vam ova opcija ne odgovara, kapelu pržite na uobičajeni način, na ulju zagrijanom u tavi.

Prethodno smo vam rekli što gurmani dodaju u šalicu kave za okus.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki