Kako se riješiti specifičnog mirisa kada pirjate kupus: 3 jednostavna načina

Raznolikost jela od tako pristupačnog povrća kao što je kupus je impresivna: juhe, glavna jela, salate, grickalice, pite i još mnogo toga.

Jedini nedostatak je specifičan miris koji se javlja tijekom kuhanja kupusa. Mnogima je to odbojno.

Iz tog razloga, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, podijelila je tri jednostavne metode koje će vam pomoći da se riješite neugodnog mirisa prilikom dinstanja kupusa.

Ocat

Ocat je učinkovit lijek koji može pomoći u uklanjanju mirisa kupusa. Glavna stvar je promatrati mjeru kako ne biste pokvarili okus jela.

Da biste se riješili specifičnog mirisa kada pirjate kupus, dodajte malo octa. Osim toga, trebate dodati šećer u jelo – to će pomoći ukloniti kiselost.

Kupus
Fotografija: © Belnovosti

Sol i soda

Za ovu metodu trebat će vam hladna voda, u kojoj je potrebno otopiti žlicu soli i prstohvat sode bikarbone.

U tu otopinu stavite nasjeckani kupus i kuhajte nepoklopljeno 15-20 minuta. Zatim kupus ocijedite u cjedilu i nastavite kuhati (pirjati, kuhati ili peći).

lovorov list

Posljednji način da uklonite miris kupusa je da u vodu dodate nekoliko listova lovora, žlicu bijelog vinskog octa i sok od limuna.

Peršin, kopar i kumin također će pomoći u smanjenju “okusa” kupusa.

Ranije smo vam rekli kako pravilno pripremiti suhe riblje kotlete.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki