Raznolikost jela od tako pristupačnog povrća kao što je kupus je impresivna: juhe, glavna jela, salate, grickalice, pite i još mnogo toga.
Jedini nedostatak je specifičan miris koji se javlja tijekom kuhanja kupusa. Mnogima je to odbojno.
Iz tog razloga, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, podijelila je tri jednostavne metode koje će vam pomoći da se riješite neugodnog mirisa prilikom dinstanja kupusa.
Ocat
Ocat je učinkovit lijek koji može pomoći u uklanjanju mirisa kupusa. Glavna stvar je promatrati mjeru kako ne biste pokvarili okus jela.
Da biste se riješili specifičnog mirisa kada pirjate kupus, dodajte malo octa. Osim toga, trebate dodati šećer u jelo – to će pomoći ukloniti kiselost.
Sol i soda
Za ovu metodu trebat će vam hladna voda, u kojoj je potrebno otopiti žlicu soli i prstohvat sode bikarbone.
U tu otopinu stavite nasjeckani kupus i kuhajte nepoklopljeno 15-20 minuta. Zatim kupus ocijedite u cjedilu i nastavite kuhati (pirjati, kuhati ili peći).
lovorov list
Posljednji način da uklonite miris kupusa je da u vodu dodate nekoliko listova lovora, žlicu bijelog vinskog octa i sok od limuna.
Peršin, kopar i kumin također će pomoći u smanjenju “okusa” kupusa.
Ranije smo vam rekli kako pravilno pripremiti suhe riblje kotlete.