Najpopularnija hrana za doručak na svijetu su jaja. Kuhaju se, prže, omletiziraju pa čak i kisele. Ali postoji još jedan način – nije najpopularniji.
Govorimo o pečenim jajima. Ova metoda se prakticira dugo vremena, ali sada je recept zaboravljen.
Vjeruje se da su pečena jaja bogatija, sjajnija i ništa manje zdrava od kuhanih, a još više od prženih.
Kako se peče
1. Prije svega morate izvaditi sirova jaja iz hladnjaka i ostaviti ih da se zagriju na sobnoj temperaturi. Ako se to ne učini, ljuska će puknuti.
2. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
3. Stavite sirova jaja na rešetku pećnice i ostavite 25-30 minuta.
Poželjno je da se ne udaljavate od pećnice, jer ako jaja ostavite u njoj duže vrijeme, vjerojatno će puknuti.
U pečenim jajima bjelanjak postaje zlatno smeđi, a žumanjak je nježnije konzistencije i bogatijeg okusa.
Ranije smo vam rekli kako kuhati pizzu u tavi sa cervelatom.