Prženi krumpir samo na prvi pogled djeluje kao jelo koje je jednostavno za pripremu.
Uostalom, vrlo je lako suočiti se s kulinarskim neuspjehom.
Umjesto kvalitetne namirnice, možete završiti s “kašom” ili skupom zagorjelih (a iznutra preostalih sirovih) komadića povrća.
Međutim, postoji jedan mali trik koji vam omogućuje da dobijete savršeno jelo: aromatično, ukusno i s privlačnom hrskavom koricom.
Morate koristiti dodatni sastojak – pšenično brašno.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o tome kako to učiniti ispravno.
Kada dodati brašno kada pravite pržene krumpiriće
To se mora učiniti prije nego što komadi krumpira budu u tavi.
Trebate postupiti ovako: s gomolja uklonite kožicu, nasjeckajte ih, uklonite vlagu (papirnatim ručnikom) i ploške/blokove stavite u zdjelu.
Nasjeckano povrće još ne možete posoliti. Ali vrijedi dodati jednu žlicu brašna.
Sadržaj posude dobro promiješajte i ulijte u zagrijanu tavu.
Sol treba dodati oko minutu prije nego što se krumpir završi s prženjem.
Ranije je gurmanima rečeno kako pržiti kotlete bez upotrebe ulja.