Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati krumpir sa savršenom zlatno smeđom koricom: potrebno je na vrijeme dodati 1 žlicu brašna

Prženi krumpir samo na prvi pogled djeluje kao jelo koje je jednostavno za pripremu.

Uostalom, vrlo je lako suočiti se s kulinarskim neuspjehom.

Umjesto kvalitetne namirnice, možete završiti s “kašom” ili skupom zagorjelih (a iznutra preostalih sirovih) komadića povrća.

Međutim, postoji jedan mali trik koji vam omogućuje da dobijete savršeno jelo: aromatično, ukusno i s privlačnom hrskavom koricom.

Morate koristiti dodatni sastojak – pšenično brašno.

Fotografija: © Belnovosti

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o tome kako to učiniti ispravno.

Kada dodati brašno kada pravite pržene krumpiriće

To se mora učiniti prije nego što komadi krumpira budu u tavi.

Trebate postupiti ovako: s gomolja uklonite kožicu, nasjeckajte ih, uklonite vlagu (papirnatim ručnikom) i ploške/blokove stavite u zdjelu.

Nasjeckano povrće još ne možete posoliti. Ali vrijedi dodati jednu žlicu brašna.

Sadržaj posude dobro promiješajte i ulijte u zagrijanu tavu.

Sol treba dodati oko minutu prije nego što se krumpir završi s prženjem.

Ranije je gurmanima rečeno kako pržiti kotlete bez upotrebe ulja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version