Zobene pahuljice ili zobene pahuljice odavno su se čvrsto učvrstile na popisu najzdravijih namirnica za doručak. I ne govorimo o instant žitaricama – kažu da u njima nema gotovo ničeg korisnog.
Ako riječ “zobena kaša” pokvari raspoloženje vašim ukućanima, to znači da im nitko nikada nije ponudio kašu po ovom receptu.
Potreban:
- zobene pahuljice – 1 šalica;
- mlijeko – 2 čaše;
- banana – 1 kom .;
- jabuka – 1 kom .;
- med – 2 žlice. l.;
- cimet – ¼ žličice;
- orasi, bobice, sol po ukusu.
Kako kuhati
1. Zakuhajte mlijeko i u tavu dodajte zobene pahuljice. Neki ljudi više vole kuhati, dok drugi jednostavno pokriju tavu poklopcem i ugase vatru.
2. Ali u ovom receptu nastavite kuhati zobene pahuljice 5-7 minuta uz miješanje.
3. Za to vrijeme možete narezati bananu i jabuku na kockice.
Bit će bolje oguliti jabuku, koja zimi zna biti jako gusta.
4. Dodajte voće, med, prstohvat soli (kao pojačivač okusa) i po želji nasjeckane jezgre suhih orašastih plodova ili bobičastog voća te cimet. Pokrijte poklopcem i pustite da se kuha.
Poslužite vruće, uživajte u jelu!
Ranije smo vam rekli kako pripremiti ukusan umak.