Kako skuhati najukusniju zobenu kašu: čak će je i djeca jesti i tražiti još

Zobene pahuljice ili zobene pahuljice odavno su se čvrsto učvrstile na popisu najzdravijih namirnica za doručak. I ne govorimo o instant žitaricama – kažu da u njima nema gotovo ničeg korisnog.

Ako riječ “zobena kaša” pokvari raspoloženje vašim ukućanima, to znači da im nitko nikada nije ponudio kašu po ovom receptu.

Potreban:

  • zobene pahuljice – 1 šalica;
  • mlijeko – 2 čaše;
  • banana – 1 kom .;
  • jabuka – 1 kom .;
  • med – 2 žlice. l.;
  • cimet – ¼ žličice;
  • orasi, bobice, sol po ukusu.

Kako kuhati

1. Zakuhajte mlijeko i u tavu dodajte zobene pahuljice. Neki ljudi više vole kuhati, dok drugi jednostavno pokriju tavu poklopcem i ugase vatru.

2. Ali u ovom receptu nastavite kuhati zobene pahuljice 5-7 minuta uz miješanje.

Zobena kaša
Fotografija: © Belnovosti

3. Za to vrijeme možete narezati bananu i jabuku na kockice.

Bit će bolje oguliti jabuku, koja zimi zna biti jako gusta.

4. Dodajte voće, med, prstohvat soli (kao pojačivač okusa) i po želji nasjeckane jezgre suhih orašastih plodova ili bobičastog voća te cimet. Pokrijte poklopcem i pustite da se kuha.

Poslužite vruće, uživajte u jelu!

Ranije smo vam rekli kako pripremiti ukusan umak.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki