Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati pahuljasti omlet: 3 trika – ne znaju svi za ovo

Mnoge domaćice već godinama bezuspješno pokušavaju odgonetnuti tajne pahuljastog omleta koji će dugo zadržati svoj oblik.

Ali nije sve tako komplicirano kao što se na prvi pogled može činiti.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti, vjeruje da je za pripremu istinski luksuznog omleta dovoljno znati za tri lukave tehnike.

Što su oni?

Ispravno izmjerite mlijeko

Teško je izračunati potrebnu količinu mlijeka u žlicama, jer jaja također imaju različite veličine. Stoga standardne preporuke možda jednostavno neće raditi.

Bolje uzmite školjku i napunite je do pola. Ova mjerna jedinica bit će najuspješnija.

Fotografija: © Belnovosti

Škrob

Mnogi eksperimentiraju prilikom pripreme omleta, pa dodaju brašno ili griz. Ovo je greška. Umjesto ovih komponenti, pametnije je uvesti škrob.

Samo jedan prstohvat bit će dovoljan za pristojan rezultat.

Umjesto pjenjače

Mnogi ljudi su navikli raditi sa smjesom za omlet pomoću pjenjače, ali to se ne smije raditi. Najbolje je koristiti običnu vilicu za miješanje.

Ranije smo razgovarali o tome kako pravilno kuhati kobasice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version