Kako skuhati patlidžan za večeru: jednostavan recept bez jaja i mesa

Povrće za večeru idealna je opcija da odete u krevet siti i da ne naškodite svojoj figuri.

S obzirom da sada na tržištu ima dosta sezonskog povrća, zašto ne skuhati patlidžane.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako kuhati patlidžane bez jaja i mesa.

Potreban:

patlidžani 2 kom;
slanutak 100 gr;
biljno ulje 4 žlice. l;
cilantro 1 hrpa;
peršin 4 grančice;
češnjak 2 režnja;
sok od limuna 2 žlice. l;
ocat (bijelo vino) 1 žlica. l;
sol i začini po ukusu.

Kako kuhati

1. Za pripremu ovog jela slanutak je bolje namakati ujutro ili barem na 4-6 sati.

Patlidžan
Fotografija: © Belnovosti

2. Kad je gotovo, kuhajte ga u slanoj vodi 1-1,5 sat, ali nemojte ga prekuhati.

3. Patlidžane je potrebno grubo izrezati na kockice, pržiti u biljnom ulju dok ne porumene, posoliti, a zatim pirjati dok ne omekšaju.

4. Za to vrijeme trebate nasjeckati začinsko bilje i češnjak, dodati začine (za ovo jelo preporučuju se paprika i kumin).

Zatim dodajte maslinovo ulje, ocat i limunov sok kako biste napravili preljev.

5. Pomiješajte patlidžane, slanutak i dressing, ostavite da odstoji 2 sata u hladnjaku i poslužite. Dobar tek!

Prethodno smo vam rekli što određuje mekoću pržene jetre.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki