Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati piletinu za 5 minuta: ukusno, sočno i što je najvažnije – bez prljavog posuđa

Ako želite poslužiti piletinu koja se pojede za nekoliko minuta, a još brže skuha, ovaj recept je jednostavno stvoren za vas.

Kuhanje će vam, prema riječima stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, oduzeti samo 5 minuta – ostalo će pećnica učiniti za vas. Ali prvo o svemu.

Dakle, piletinu izrezanu na komade treba isprati i potom prebaciti u čistu plastičnu vrećicu.

Ovdje također dodajte začine.

Možete koristiti sušeni češnjak, mješavinu paprika, kurkumu, koji će učiniti pticu mirisnom i zlatnom, ili možete koristiti svoje omiljene začine.

Fotografija: © Belnovosti

Da bi meso bilo još sočnije, dodajte malu količinu biljnog ulja bez mirisa.

Nakon toga pomiješajte sve sastojke izravno u vrećici.

Ostaje samo staviti piletinu na pergament i zamotati ga. Paket treba staviti na lim za pečenje i staviti peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva 30-35 minuta.

Kao rezultat, dobit ćete ukusnu piletinu koja se dobro slaže s apsolutno svim prilogom, kao i neuprljano posuđe koje samo treba obrisati vlažnom krpom.

Prethodno smo vam rekli što učiniti kako biste spriječili trganje palačinki.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version