Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati proso da ne bude gorak: jednostavnije i namjerno ne možete zamisliti

U pravilu, priprema prosa za kuhanje uključuje standardne postupke: uklanjanje ostataka i pranje pod tekućom vodom dok tekućina ne postane bistra.

Ali ponekad te “manipulacije” nisu dovoljne. Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Yulia Arkhipova, rekla nam je što treba učiniti kako žitarice od prosa ne bi imale gorak okus nakon kuhanja.

Za početak, napomenimo da je ovo svojstvo – gorčina – svojstveno, u pravilu, starim žitaricama.

Ako niste sigurni u datum proizvodnje proizvoda koji ste kupili, pokušajte oprani proso potopiti u vruću vodu 5-10 minuta.

Postoji još jedan način – još lakši od prethodnog, a uključuje prelijevanje prosa kipućom vodom.

Fotografija: Pixabay

Omjeri žitarica i vode također su važni za okus gotovog jela.

Dakle, želite li dobiti kašu koja nije raskuhana, a u isto vrijeme nije mrvičasta, jednu čašu žitarica prelijte s tri čaše vode.

Planirate li napraviti mrvičasto jelo? Za jednu čašu prosa trebat će vam 2 čaše vode, dok se viskoznija verzija priprema od iste količine žitarica i 4 čaše vode.

Ranije smo pričali o tome kako napraviti ukusne kolače od sira.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version