Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati savršene punjene paprike: tajni sastojak za nadjev – bit će ukusno i sočno

Nisu uzalud mnogi gurmani voljeli punjene paprike.

Zahvaljujući mesu i žitaricama, jelo je zadovoljavajuće i ukusno. Lagani slatki okus povrća izvrstan je dodatak.

Ali već ukusno jelo lako se može pretvoriti u pravo kulinarsko remek-djelo.

Korištenje dodatnog sastojka pomaže u postizanju željenog rezultata.

Riječ je o rajčici koju je potrebno staviti direktno u nadjev. Dobro će doći i ostalo povrće, uključujući i ljuto.

Fotografija: © Belnovosti

Zanimljivu ideju podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjak za mrežnu publikaciju Belnovosti u području kuhanja, kuharica četvrte klase i pekar.

Kako kuhati punjene paprike “s tajnom”

U tavu prvo ulijte malo biljnog ulja i dodajte dvije nasjeckane glavice luka i dvije naribane mrkve.

U mješavinu povrća potrebno je dodati nekoliko sitno nasjeckanih režnjeva češnjaka (4-5 komada će biti dovoljno).

Gotovo prženje treba staviti u zasebnu posudu.

Zatim morate početi pripremati mljeveno meso. Na 800 grama nasjeckanog mesa potrebno je dodati pola prethodno pripremljene mješavine prženog povrća i jednu nasjeckanu rajčicu.

Dobit ćete smjesu kojom trebate puniti paprike. Ako vam ostane nadjeva, možete od njega napraviti nekoliko “ježića”.

Sve pripreme moraju se staviti u tavu. U istu zdjelu dodajte mješavinu 200 grama kiselog vrhnja, 100 grama pirea od rajčice i drugu polovicu prethodno pripremljenog prženja.

Sadržaj posude mora se napuniti litrom obične vode.

Nakon sat vremena dinstanja dobit ćete nevjerojatno ukusne paprike: sočne (zahvaljujući rajčicama) i vrlo aromatične (zahvaljujući pikantnom povrću).

Prethodno je gurmanima objašnjeno zašto dodati kefir mljevenim kotletima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version