Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati savršeno pečenje: tajne koje znaju kuhari

Na prvi pogled može se činiti da u pripremi prženja ne može biti ništa novo.

Ali ovo je pogrešno mišljenje.

Prženje je komponenta o kojoj će uvelike ovisiti konačna kvaliteta pripremljenog prvog jela. Stoga kuhari u restoranima rade i osnovne juhe visoke kvalitete, a nekim domaćicama ne uspijevaju ni složeni recepti.

Koji vam trikovi mogu pomoći u pripremi savršenog pečenja?

Brašno s maslacem

Mnogi znaju da su korištenje brašna u pripremi prženja započeli kuhari fine francuske kuhinje. Zahvaljujući ovoj jednostavnoj komponenti, prženje postaje mnogo zanimljivije i ukusnije.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon što luk i mrkva počnu rumeniti, možete dodati žlicu brašna i maslaca.

Pasta od rajčice sa šećerom

Ne znaju svi da ove komponente mogu ukrasiti pečenje. Prvo uvodimo pastu. Jedna žlica bit će dovoljna za specifičnu nijansu okusa.

Kako biste spriječili pojavu moguće kiselosti, potrebno je dodati malo više šećera.

Ranije smo govorili o tome kako čak i najtvrđu govedinu učiniti nevjerojatno mekom.

Exit mobile version