Kako skuhati složenac s knedlama: nikad niste probali ukusniju večeru od ove

Kuhanje i prženje stvar su prošlosti: malo je vjerojatno da ćete okruglice kuhati na ovaj način nakon što ste probali lonac od njih u pećnici.

Stvar je u tome što kombinacija poluproizvoda s rajčicama i umakom čini jelo nevjerojatno sočnim i, naravno, ukusnim.

Ako želite provjeriti navedeno, pripremite sastojke navedene u donjem popisu i krenite s kuhanjem. Za 600 g knedli potrebno vam je:

  • 4 rajčice;
  • 2 jaja;
  • 4 žlice kiselog vrhnja;
  • 20 ml vode;
  • 50 g sira;
  • sol i mljeveni crni papar po ukusu.
Knedle
Fotografija: © Belnovosti

Okruglice slažite u posudu za pečenje u ravnomjernom sloju, a na njih stavite kockice rajčice.

Buduću večeru posolite i popaprite, pa pomiješajte sve sastojke.

U posebnoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje s vodom i promiješajte, a kada dobijete jednoličnu smjesu dodajte jaja.

Dobiveni nadjev prelijte preko okruglica s rajčicama, lagano promiješajte i stavite peći u pećnicu, zagrijanu na 200 stupnjeva, 25 minuta.

5 minuta prije kuhanja okruglice pospite naribanim sirom.

Ranije su BelNovosti podijelile recept za tortu od jogurta bez pečenja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki