Zagreba Lajfhaki

Kako skuhati tjesteninu za 60 sekundi: zanimljiv kulinarski life hack – napomena za zaposlene gurmane

Jeste li toliko zaposleni da nemate vremena čak ni skuhati svoju tjesteninu?

Onda svakako obratite pažnju na jedan zanimljiv trik.

Zahvaljujući ovom životnom haku, trajanje toplinske obrade tjestenine može se smanjiti nekoliko puta.

Umjesto 7-10 minuta, tjestenina će se kuhati samo 1 minutu.

Zanimljivu preporuku podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Fotografija: © Belnovosti

Kako skuhati tjesteninu za 1 minutu

Da biste to učinili, tjesteninu morate unaprijed napuniti vodom.

Proizvod treba stajati u posudi s čistom tekućinom 1 sat.

Za to vrijeme tjestenina će se dobro namočiti, pa je nećete morati dugo kuhati.

Da bi postigla spremnost, takva tjestenina treba samo 60 sekundi u kipućoj vodi.

Važna točka: nemojte kuhati tjesteninu u istoj vodi u kojoj je bila namočena. Ova tekućina mora biti isušena.

Rezimirati. Da, tjesteninu treba pripremiti za brzo kuhanje. I još uvijek je puno lakše nego stajati za štednjakom 10 minuta.

Ovaj životni trik pomoći će ljudima koji ne mogu odvojiti vrijeme od posla na duže vrijeme.

Ranije je gurmanima rečeno kako pripremiti kholodnik s kefirom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version