Kako skuhati ukusan prilog od luka i mrkve: jeftino i ukusno jelo

Mnogi ljudi su navikli na činjenicu da se mrkva i luk nalaze samo kao dio prženja za juhu i glavna jela.

No, malo tko zna da se kombinacijom ovog povrća može dobiti odličan prilog.

Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, podijelila je recept.

Kako napraviti izvrstan prilog od mrkve i luka

Popis namirnica

– 3 mrkve;
– dva luka;
– četiri žlice ulja;
– dvije žlice prirodne paste od rajčice;
– malo šećera i soli;
– pola čaše vode.

Proces kuhanja

Kako bi prilog bio što kvalitetniji, povrće prvo morate oguliti, oprati i dobro osušiti. Zatim luk narežite na pola kolutića, a mrkvu naribajte.

mrkva
Fotografija: © Belnovosti

Zatim zagrijte ulje i ostavite mrkvu da odstoji dvije minute. Zatim dodajte luk. Kada dobije zlatnu boju dodajte sol, šećer i po želji začine. Istog trenutka šaljemo tijesto od rajčice.

Promiješajte, pričekajte par minuta i dodajte vodu.

Ostaje samo pirjati ispod poklopca dok ne bude gotovo.

Prethodno smo govorili o tome zašto biste trebali staviti krumpir u tavu kada pržite ribu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki