Mnogi ljudi su navikli na činjenicu da se mrkva i luk nalaze samo kao dio prženja za juhu i glavna jela.
No, malo tko zna da se kombinacijom ovog povrća može dobiti odličan prilog.
Kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u internetskoj publikaciji BelNovosti, podijelila je recept.
Kako napraviti izvrstan prilog od mrkve i luka
Popis namirnica
– 3 mrkve;
– dva luka;
– četiri žlice ulja;
– dvije žlice prirodne paste od rajčice;
– malo šećera i soli;
– pola čaše vode.
Proces kuhanja
Kako bi prilog bio što kvalitetniji, povrće prvo morate oguliti, oprati i dobro osušiti. Zatim luk narežite na pola kolutića, a mrkvu naribajte.
Zatim zagrijte ulje i ostavite mrkvu da odstoji dvije minute. Zatim dodajte luk. Kada dobije zlatnu boju dodajte sol, šećer i po želji začine. Istog trenutka šaljemo tijesto od rajčice.
Promiješajte, pričekajte par minuta i dodajte vodu.
Ostaje samo pirjati ispod poklopca dok ne bude gotovo.
Prethodno smo govorili o tome zašto biste trebali staviti krumpir u tavu kada pržite ribu.