Kako soliti crvenu ribu kod kuće: recept s točnim omjerom šećera i soli

Uopće nije teško soliti crvenu ribu kod kuće, najvažnije je odabrati dobar recept i slijediti proporcije.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govori kako dobiti ukusnu crvenu ribu.

Kako ukusno posoliti crvenu ribu

Za kilogram crvene ribe trebat će vam dvije žlice soli, žličica crnog papra (po mogućnosti svježe mljevenog), žlica šećera i 10 grančica kopra.

Pomiješajte sol, papar i šećer u maloj posudi, nasjeckajte kopar.

Filet očistimo od kostiju, operemo, osušimo papirnatim ubrusom i s obje strane natrljamo pripremljenim začinima.

riba
Fotografija: © Belnovosti

Stavite filet u hermetički zatvorenu posudu, pospite koprom, zatvorite i stavite u hladnjak na 4 sata.

Prethodno je stručnjak rekao kako pripremiti salatu “Muški doručak”.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki