Zagreba Lajfhaki

Kako spasiti kiseli boršč: navedeni su glavni trikovi

Mnogi ljudi znaju da boršč treba biti malo kiseo, ali sve je dobro umjereno.

Ako vam od kiselosti boršča doslovno škripe zubi, onda situaciju trebamo kontrolirati.

Ponekad se problem može identificirati u fazi kuhanja, što će značajno pojednostaviti zadatak ispravljanja situacije, istaknula je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja u području kuhanja za internetsko izdanje BelNovosti.

Koje tajne će vam pomoći spasiti kiseli boršč?

Dodajte mrkvu

Poznato je da je ovo povrće vrlo slatko i ukusno, pa neće pokvariti boršč. Možete jednostavno skuhati mrkvu zajedno s ostalim sastojcima u cijelosti, pa ih izvaditi.

Ili ga jednostavno možete dodati kao dodatni sastojak, nakon što ga naribate i posebno popržite.

Fotografija: © Belnovosti

Šećer

Ovo je najjednostavniji i najlogičniji način rješavanja problema. Samo trebate prvo procijeniti stupanj kiselosti boršča. Ako juha nije jako kisela, onda možete proći i sa samo jednim prstohvatom šećera.

Ako je kiselina primjetna, možete dodati 0,5-1 žličicu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version