Kako spasiti presoljenu juhu: trik kojim se kuhari služe stoljećima

Preslana juha neugodna je situacija koja se može dogoditi svakom kuharu.

Umjesto da bacate suze u tavu, čineći jelo još slanijim, potražite načine da poboljšate situaciju.

Jedan od ovih trikova podijelila je stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova – ovaj trik kuhari koriste stoljećima kako bi spasili presoljenu juhu i vratili joj idealan okus.

Life hack za kuhanje

Da biste “eliminirali” višak soli, trebat će vam najobičniji krumpir. Ogulite gomolj i stavite ga u lonac.

Nakon što ste krumpir malo kuhali, izvadite ga iz posude.

Juha
Fotografija: © Belnovosti

Što učiniti ako life hack nije uspio

Problem je što trik pali samo ako jelo nije pretjerano zasoljeno.

Ako je situacija kritična, morat ćete prvo razrijediti vodom. Postupno dodavajte tekućinu, kušajući jelo – ako dodate previše vode, riskirate da dobijete bljutavu i neukusnu juhu. Nakon toga sve sastojke dobro promiješajte i prokuhajte.

Prethodno smo govorili o tri beskorisna kuhinjska pripomočka.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki