Zagreba Lajfhaki

Kako spriječiti da kotleti budu suhi: 3 sastojka za sočnost i visinu

Čak i od najskromnijeg mljevenog mesa možete napraviti pahuljaste i sočne kotlete ako dodate određene sastojke.

Kako poboljšati kvalitetu mljevenih kotleta, govori Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako skuhati pahuljaste i sočne kotlete

Ako je meso žilavo i žilavo, stroj za mljevenje mesa ga neće omekšati, samo će ga usitniti.

U ovom slučaju vrijedi zajedno s mesom provući komad svinjske masti kroz mlin za meso.

Drugo, umjesto kruha možete dodati sirovi krumpir i pirjani luk.

Fotografija: © Belnovosti

Morate dodati manje krumpira nego kruha (ne više od 20% težine mljevenog mesa).

Osim toga, u mljeveno meso možete dodati mrvljeni led ili žlicu konjaka.

Ranije je stručnjak rekao jednostavan i win-win recept za marinadu za roštilj.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version