Bakin recept za pržene krumpiriće jednostavan je za napraviti i ne zahtijeva posebne sastojke, ali jelo ispada nevjerojatno ukusno i aromatično.
Nemojmo uzalud hvaliti prilog – podijelit ćemo upute za njegovu pripremu.
Počnimo s popisom potrebnih proizvoda. Osim kilograma krumpira, uključuje:
- 0,5 kg mesa (možete uzeti bilo koje – piletina, svinjetina ili govedina);
- 1 luk;
- 2 režnja češnjaka;
- 1 žlica biljnog ulja (ulje je potrebno za prženje, a možda ćete morati povećati količinu);
- 1 žličica soli;
- 0,5 žličice mljevenog crnog papra.
Oguljeni i oprani krumpir treba izrezati na velike kocke. Meso treba oprati, osušiti i također izrezati na proizvoljne male komade.
Luku skinite ljuske i nasjeckajte ga na pola kolutića, a oguljeni češnjak propasirajte kroz prešu.
Meso pržite u dubokoj tavi na ulju 5-7 minuta, ne zaboravite miješati. Nakon tog vremena dodajte krumpir i luk i nastavite kuhati jelo oko 15-20 minuta, povremeno miješajući sadržaj posude.
Sada dolazi red na sol, papar i češnjak.
Ponovno promiješajte buduće jelo, pa nastavite pržiti – potrebno vam je još oko 5-7 minuta.
To je sve: prženi krumpir s mesom treba poslužiti vruć, uz svježe ili ukiseljeno povrće.
Ranije su BelNovosti podijelile recept za domaće kolače od čokolade s kiselim vrhnjem.