Kako su sovjetske domaćice pripremale salatu Mimoza: ova verzija se razlikuje od modernog recepta – na bolje

Salata mimoza jedno je od onih jela koja su bila popularna u sovjetsko doba.

Samo što se tada pripremalo malo drugačije, kaže stručnjakinja mrežnog izdanja BelNovosti, kuharica Julija Arhipova.

Razgovarajmo o razlikama između današnjeg recepta i onoga kako je bilo prije.

Riba

Moderne domaćice radije pripremaju salatu Mimoza s konzerviranom ribom (u ulju ili vlastitom soku), iako se u originalnom receptu koristi kuhana riba.

Ne raspravljamo – konzervirana hrana je prikladna za upotrebu, ali je inferiorna u odnosu na kuhanu ribu po ukusu.

Salata mimoza
Fotografija: © Belnovosti

Krumpir

“Primordijalni” recept za Mimosu ne podrazumijeva uključivanje krumpira u njegov sastav. Ovaj se sastojak pojavio kasnije – domaćice su ga počele dodavati kako bi povećale njegovu hranjivu vrijednost.

Mrkva

U sovjetsko doba, kuhana mrkva, naribana, bila je jedan od slojeva salate.

Moderne domaćice zamjenjuju kuhanu mrkvu korejskom mrkvom, čineći jelo mnogo pikantnijim okusom.

Sir

Sir se također ne može naći na popisu sastojaka za klasičnu salatu Mimoza, ali ga moderne domaćice često dodaju drugim proizvodima.

Ranije smo vam rekli kako uvijek kuhati nježnu jetru.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki