Kako ukiseliti kapelin: suha metoda – za one koji nemaju vremena čekati

Ako želite probati slanu kapelu, ali nemate vremena za pripremu salamure, isprobajte suhi način.

Da biste dobili ravnomjerno soljenje, poslušajte savjet stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, koja preporučuje korištenje krupne soli za tu svrhu.

Kako posoliti kapelin suhom metodom

Ribu prije svega morate očistiti iznutra, nakon čega je treba isprati hladnom vodom i osušiti papirnatim ručnicima.

Sada pripremite odgovarajuću posudu, na dno sipajte tanak sloj soli.

Nakon toga uronite ribu u posudu u slojevima, od kojih svaki treba posuti solju i začinima – po želji.

Sol
Fotografija: © Belnovosti

Ostaje samo zatvoriti posudu s kapelinom poklopcem i staviti u hladnjak.

Ova metoda je dobra jer, opet, ne zahtijeva vrijeme za pripremu salamure. Istovremeno, okus kapelina postaje intenzivniji, a tekstura ribe ostaje gusta.

Na kraju, podijelimo s vama koristan životni hack: ako ne želite da daska postane zasićena specifičnim mirisom prilikom rezanja ribe, istrljajte njezinu površinu sokom od limuna ili soli. Trebali biste učiniti isto s rukama.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki