Kako ukiseliti krastavce na starinski način: trebat će vam kruh

Složite se da drevni recepti uvijek izazivaju interes, jer su testirani vremenom i iskustvom mnogih generacija.

U svakom slučaju, ovo je mišljenje stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, koja je govorila o jednom od njih, a to je korištenje raženog kruha.

U ovom ćete članku pronaći popis potrebnih sastojaka, kao i upute korak po korak za pripremu proizvoda.

Dakle, trebat će vam:

  • Krastavci – 2 kg (bolje je uzeti male);
  • Raženi kruh – 150 g
  • Voda – 2 l;
  • Sol – 2 žlice. žlice;
  • Kopar – nekoliko grančica;
  • Češnjak – 4 režnja.
krastavci
Fotografija: © Belnovosti

Prije svega, počnite sušiti komade raženog kruha. To treba učiniti s obje strane dok se ne stvore lagane opekline.

Nakon toga stavite vodu na vatru i pričekajte da zavrije, a zatim posolite i miješajte kako biste ubrzali pripremu marinade. Salamuru maknite sa štednjaka.

Sada možete raditi s krastavcima, ali na dno čiste staklenke od tri litre prvo stavite grančice kopra i češnjak, a tek nakon toga – krastavce.

Na vrh staklenke stavite osušeni raženi kruh i prelijte ga vrućom slanom vodom.

Staklenku dobro zatvorite poklopcem i ostavite da se kiseli na sobnoj temperaturi 2-3 dana.

Kada istekne određeno vrijeme, staklenku s krastavcima premjestite u hladnjak – ohlađeni krastavci će imati još ugodniji okus.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki