Složite se da drevni recepti uvijek izazivaju interes, jer su testirani vremenom i iskustvom mnogih generacija.
U svakom slučaju, ovo je mišljenje stručnjaka mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, koja je govorila o jednom od njih, a to je korištenje raženog kruha.
U ovom ćete članku pronaći popis potrebnih sastojaka, kao i upute korak po korak za pripremu proizvoda.
Dakle, trebat će vam:
- Krastavci – 2 kg (bolje je uzeti male);
- Raženi kruh – 150 g
- Voda – 2 l;
- Sol – 2 žlice. žlice;
- Kopar – nekoliko grančica;
- Češnjak – 4 režnja.
Prije svega, počnite sušiti komade raženog kruha. To treba učiniti s obje strane dok se ne stvore lagane opekline.
Nakon toga stavite vodu na vatru i pričekajte da zavrije, a zatim posolite i miješajte kako biste ubrzali pripremu marinade. Salamuru maknite sa štednjaka.
Sada možete raditi s krastavcima, ali na dno čiste staklenke od tri litre prvo stavite grančice kopra i češnjak, a tek nakon toga – krastavce.
Na vrh staklenke stavite osušeni raženi kruh i prelijte ga vrućom slanom vodom.
Staklenku dobro zatvorite poklopcem i ostavite da se kiseli na sobnoj temperaturi 2-3 dana.
Kada istekne određeno vrijeme, staklenku s krastavcima premjestite u hladnjak – ohlađeni krastavci će imati još ugodniji okus.