Kako ukiseliti šparoge za zimu: ovo će predjelo parirati čak i ukiseljenim krastavcima

Šparoge ne kvare vašu figuru, a možete ih uzgajati bez većih poteškoća u svojoj ljetnoj kućici.

Većina ljudi vjeruje da se samo bijele šparoge mogu kiseliti. Ali zeleno nije ništa gore.

Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla je kako ukiseliti šparoge za zimu.

Potreban:

  • šparoge (zelene) – 400 g;
  • sol – 0,5 žlice. l.;
  • voda – 350 ml;
  • češnjak – 2 režnja;
  • ocat (5%) -80 ml;
  • gorušica (zrna);
  • papar u zrnu;
  • šećer – 1 žlica. l.

Kako kuhati

1. Za to su najprikladniji mladi izdanci šparoga. Stare je potrebno pripremiti – ukloniti guste stabljike pri dnu biljke.

Stabljike se režu na dužinu da stanu u staklenku. Zatim ulijte kipuću vodu 1-2 minute, nakon čega se voda isuši.

Šparoga
Fotografija: Pixabay

2. Češnjak je potrebno oguliti, ali ne nasjeckati.

3. Pripremite marinadu: u vodu dodajte ocat, sol, šećer, papar u zrnu, zakuhajte, ali nemojte kuhati.

4. U staklenke stavite češnjak, 1 žličicu senfa, klice šparoga i zalijte marinadom.

5. Stavite staklenke u posudu s vrućom vodom i sterilizirajte obradak 10-15 minuta.

Zatvorite poklopce, ostavite vrh prema dolje, pokrijte ručnikom i ostavite na sobnoj temperaturi dok se potpuno ne ohladi.

Čuvati na tamnom i hladnom mjestu.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti palačinke od peršina.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki