Kako ukrasiti novogodišnju tortu? Nevjerojatne ideje za odmor!

Dekoracija torti jednako je važna kao i njihov okus, pogotovo kada je riječ o slasticama koje se pripremaju povodom Nove godine. Ovaj članak otkriva najpopularnije tehnike ukrašavanja slatkiša, kao i ideje koje možete ponoviti u vlastitoj kuhinji.

Sadržaj

Krem ukras za novogodišnju tortu

Za ukrašavanje novogodišnjih kolača prikladna je apsolutno svaka krema od maslaca, proteina, skute, čokolade ili kreme. Sve ovisi o preferencijama ukusa i vještinama domaćice. Krema se u pravilu koristi ne samo za slojeve slojeva kolača, već i za izravnavanje površine deserta i stvaranje ukrasnih elemenata.

Obično se strane i površina proizvoda zaglađuju kremom u dvije faze. Na prvom (grubom premazu) pečenja se premazuju tankim slojem kreme, skupljajući sa strane sve mrvice koje se mogu pojaviti kroz kremu. Potom desert stave u hladnjak da malo odstoji da se krema stegne, te ga pokriju drugim slojem.

Nije uvijek moguće točno poravnati strane i vrh, ali to nije problem, jer su teksturirane površine sada u modi. Vrlo je lako stvoriti vlastitim rukama pomoću obične vilice ili noža. “Goli” deserti s grubim premazom također su i dalje popularni.

Da biste stvorili kremasti ukras za pečenje za Novu godinu, ne možete bez posebnih dodataka. Naravno, možete ih pokušati zamijeniti improviziranim uređajima, ali čak i bez toga možete stvoriti prekrasan desert ukrašavajući ga kolačićima od đumbira, bobicama, voćem, meringuama i drugim slatkišima.

Uz malu količinu kreme savršeno će se zalijepiti za podlogu, a možete ih staviti na pečenje pomoću bambusovih ražnjića, samo ih trebate zaboditi u još vruće medenjake.

Kada stavljate slatkiše na kremu, imajte na umu da se meringue jednostavno može otopiti od mokrog premaza, pa je bolje izolirati ga umakanjem kontaktnog područja u otopljenu čokoladu.

Kremastu slasticu do slavlja treba čuvati u hladnjaku, no pola sata do sat vremena prije posluživanja treba je pustiti da se ugrije na sobnoj temperaturi.

Savjeti za ukrašavanje pečenih proizvoda fondanom

Mnoge domaćice su se zaljubile u mastiku zbog svoje dostupnosti i jednostavnosti upotrebe. Možete ga koristiti za pokrivanje (pokrivanje) pečenih proizvoda odozgo, oblikovati razne figure ili izraditi slatke slike s aplikacijama. Za bojanje slatke paste koriste se prehrambene boje ili sokovi od voća i povrća (cikla, mrkva, borovnice, špinat itd.).

Novogodišnja torta može biti obložena bijelim ili plavim fondanom. To će u potpunosti odgovarati shemi boja događaja, ali prije pokrivanja mora se uskladiti. Na neravnoj površini mastika će se početi skupljati u valovima ili naborima, što neće izgledati privlačno.

Češće se pečenja prelijevaju čokoladnim ganacheom. Ovo je masa koja sadrži gustu pavlaku i čokoladu. Poravnati proizvod se ostavi da se dobro ohladi, a zatim se prekrije slojem tanko razvaljanog mastiksa. Premaz se poravna na kremi, a višak se odreže.

Neće biti moguće napraviti novogodišnji ukras od mastike u obliku ažurnih snježnih pahuljica bez posebnih reznica klipa, koje se mogu kupiti u specijaliziranim prodavaonicama. Ali možete napraviti snjegovića, izrezati božićno drvce ili napraviti aplikaciju u obliku bullfinches koristeći običan nož i vlastite ruke. Djecu možete uključiti u proces oblikovanja dekoracije, jako će im se svidjeti.

Kako koristiti voće za dekoraciju

Kod kuće možete lijepo ukrasiti tortu voćem koje se sada može kupiti u trgovini čak i zimi. Možete koristiti kako sezonsko citrusno voće ili brusnice, tako i više ljetnih trešanja, jagoda, malina i drugih. Odozgo se mogu posuti šećerom u prahu da imitiraju snijeg.

Ne preporučuje se uzimanje smrznutog voća i bobica, jer nakon odmrzavanja mogu izgubiti atraktivan izgled, a tekućina koja će se osloboditi pokvarit će izgled cijelog deserta.

Novogodišnje ukrase od voća i bobičastog voća morate postaviti za desert neposredno prije posluživanja, a ako to učinite unaprijed, moraju biti prekriveni ukrasnim gelom ili želeom za kolače. Tako će dobiti prekrasan sjajni sjaj i zadržati svoj izgled.

Tanke kriške naranče, kruške ili jabuke mogu se karamelizirati. To će učiniti ukrašavanje kolača manje “kapricioznim” od korištenja svježeg voća.

Pecivo s čokoladnim ukrasom

Ljubitelji dekoracije bez mastike mogu ukrasiti svoju novogodišnju tortu čokoladom. Naše su majke također koristile ovaj proizvod. Ako su ranije kod kuće samo prekrivali gotov proizvod slojem čokoladne glazure, sada stvaraju složenije kompozicije s mrljama, čokoladnim bombonima, cvijećem i figurama ljudi, životinja i drveća.

Kako bi glazura ležala na stranicama torte u lijepim mrljama, krema kojom se oblaže slastica mora biti dobro ohlađena. Izlijte glazuru iz slastičarske vrećice s odrezanim vrhom na vrhu, krećući se po rubu.

Na primjer, možete napraviti božićno drvce od čokolade tako da nacrtate šablonu na pergamentu i zatim ga prelijete otopljenom čokoladom. Nakon stvrdnjavanja božićno drvce pažljivo skinite s papira i stavite na lim za pečenje.

Ukrašavanje kolača gotovo nikada nije samo krema, mastika, čokolada ili voće. Češće se različite tehnike i vrste dekoracije kombiniraju u jednom desertu, a izgled poslastice samo ima koristi od toga. Sljedeće fotografije kolača, koje mogu poslužiti kao inspiracija, pokazat će vam kako skladno kombinirati kremu, mastiku, voće i čokoladu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki