Nije najčešći način kuhanja krumpira pečenje nakon mariniranja.
Za ovo jelo najbolje pristaje mladi krumpir. Ali u svakom slučaju, ispada jednostavno i ukusno.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarica četvrte klase, rekla je kako marinirati krumpir za pečenje.
Potreban:
- krumpir – 600 gr;
- češnjak – 4 režnja;
- soja umak – 3 žlice. l.;
- biljno ulje – 3 žlice. l.;
- sir – 50 gr;
- svježe začinsko bilje, crni papar i sol po ukusu.
Kako kuhati
1. Oguljene krumpire (najbolje je srednje gomolje iste veličine) stavite u lonac, dodajte vruću vodu, zakuhajte i kuhajte još 5 minuta.
2. Za marinadu pomiješajte biljno ulje i sojin umak, dodajte sol i začine po ukusu, nasjeckani češnjak i začinsko bilje, pomiješajte.
3. Ocijedite vodu, a krumpir prebacite u posudu za pečenje, prelijte pripremljenom marinadom i promiješajte.
4. Stavite peći u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva 20 minuta, zatim pospite naribanim sirom i stavite peći još 10-15 minuta.
Poslužite vruće. Dobar tek!
Ranije smo vam rekli zašto ne možete dobiti pahuljasti omlet u tavi.